Groepsbijeenkomsten

Thema-lunches en koffie-ochtenden

Ontmoeten is:
kijken en zien
luisteren en horen
jezelf tonen
de ander kennen

Ontmoeten is:
een verrassend avontuur
dat eindigt met een nieuw begin

Zin in het leven

Wilt u met anderen in gesprek tijdens een lunch of met een kopje koffie? Kom dan naar de thema-lunches en thema-koffieochtenden ‘Zin in het leven!’

Er is aandacht voor vragen waar u over wilt praten of vragen van anderen. Elke bijeenkomst begint met een verhaal of een gedicht. Tijdens de koffie of na de lunch wordt onder leiding van vrijwilligers verder gepraat in kleine groepjes. We hebben het bijvoorbeeld gehad over: aandacht, ontmoeting, omzien naar elkaar, voorjaar.

De thema-lunches -koffieochtenden worden georganiseerd in Prins Alexander, Charlois, Hoogvliet, Pernis , Rozenburg, IJsselmonde, Overschie en Feijenoord.

Zin in film

In IJsselmonde en Delfshaven kunt u samen kijken naar film ‘Zin in film’. U kijkt een film over onderwerpen die het leven raken. Na de film wordt in groepjes nagepraat onder leiding van een vrijwilliger.

Klik hier voor meer informatie over Zin in film

Voor deelname wordt doorgaans een kleine bijdrage in de kosten gevraagd.

Zin in bellen

In deze verwarrende tijd hebben veel mensen behoefte om te praten. Helemaal nu het zo lastig is om elkaar te ontmoeten. Speciaal voor 55-plussers organiseert vrijwilligersorganisatie Samen 010 daarom ‘Zin in bellen?’ Dat is een groepsgesprek per telefoon. Het project is bedoeld om eenzaamheid onder ouderen te doorbreken.
In gezellige en zinvolle telefonische groepsgesprekken kunt u met leeftijdsgenoten praten en ervaringen delen. Gewoon vanuit uw eigen huis.

Heeft u behoefte aan een praatje over alledaagse dingen? Dan kunt u inbellen op maandag (10.00 tot 11.00 uur). Op woensdag (10.30 tot 11.30 uur) gaat het gesprek over levensbeschouwelijke onderwerpen en donderdag (10.00 tot 11.00 uur) komen levensthema’s aan bod.

Medewerkers van Samen 010 leiden de groepsgesprekken in goede banen.


Hoe werkt het?
• Bel 5 minuten voor de start (020) 241 02 88
• Typ uw toegangscode: 401 417 7047 en twee hekjes (#)
• Toets 010 en een hekje (#)
• De gespreksleider heet u welkom

Deelname is gratis (afhankelijk van uw telefoonabonnement betaalt u wel gesprekskosten).

Kijk voor meer informatie op www.samen010.nl